tisdag 22 februari 2011

Apelsinkryddad kyckling


Idag har jag lagat nåt riktigt gott =)
Hittade receptet i en viktväktar-bok som jag fått av mamma.
4points/portion
Apelsinkryddad kycklingfilé med palsternackspuré
4 kycklingfiléer
1msk finkornig senap
2msk apelsinmarmelad
salt och peppar
500g palsternacka
2msk mjukost med purjolök
Sätt ugnen på 200grader, salta och peppra kycklingen och stek på den i ugnen på en sida i 10-15minuter. Ta ut kycklingen och vänd, bred på senapen och marmeladen och sen in i ugnen igen i ca.15minuter. Koka under tiden skivad palsternacka i lättsaltat vatten tills den är mjuk (ca. 10minuter)

Ta ut kycklingen och skär den i skivor, häll av palsternackan och mosa tillsammans med mjukosten.
Klart! Mumsigt!!

Inga kommentarer: