lördag 13 augusti 2011

Hm... sommaren 2011

Blogger har strulat ännumer och ja, inte vet jag... Mitt förra inlägg verkar ha försvunnit. Det är liksom inte meningen att jag ska skriva här tydligen. Jag finns ju på fejan också för er vänner som följer mig.
Men jag är ju rätt envis av mig och är inte känd för att vara den som ger upp direkt.

Uppdatering för sommaren 2011

Sommaren började egentligen redan 11 Maj för familjen Källängs då vi åkte till Turkiet med familjen Lindgren och la grunden för 2011 års solbränna. Härligt var det och hade vi varit miljonärer hade vi lätt åkt nu igen på hösten.

Vi var till Vimmerby 17 juni med bästaste familjen Lindgren och hälsade på Pippi Långstrump, Karlsson på taket, Ronja Rövardotter och alla dom andra karaktärerna av Astrid Lindgren. Det var verkligen toppen och vi kommer absolut att åka tillbaka!

Sen var det midsommar och den firades i Värmland och den här gången hann vi med majstångsresningen. I Dalarna är ju ändå traditionen att det ska stånkas och stönas och ta minst en timme att få upp den förbannade stången (okej något överdrivet kanske) men i Värmland där slänger man upp stången (!) och så är dansandet igång på mindre än några minuter... Därav missade vi allt ståhej för två år sen och svor att aldrig göra detsamma igen! Sen åt vi rå kyckling (kan dra den historen en annan gång) så syrran kräktes och hade allmänt trevligt resten av kvällen ;-) Men allt som allt var den en mycket bra midsommar i stugan!

Efter midsommar kommer Peace&Love... Det var helt suveränt och jag hoppas verkligen att jag kan komma iväg även nästa år.

3 Juli hade vi dop för vår Gustav Oscar Källängs a.k.a Oscar Gustav Oscar som prästen döpte honom till ;-) Av någon konstig anledning kallar nästan alla honom för Oscar... Han kanske ser ut som en Oscar men för mig är och förblir han alltid en Malte. Kan dra den historien också en annan gång...

Några dagar senare drog vi till Värmaland igen, den här gången följde familjen Lindgren med och Alma fick visa sin Filip allt och lite till. Tyvärr var inte vädergudarna riktigt med oss utan det var regnigt, åska och svalt (vilket är vääääääldigt typiskt stugan-väder har vi märkt). Men vi hann med att mysa och ha det bra ialla fall.

Efter det fyllde syster yster 48år och firades! Hon fick utav oss en jättefin tavla från Kuckelikana, ser lite ut som Alma skulle kunna ha ritat... En tjej som håller i ett glas champange och med rolig text som jag för tillfället verkar ha totalt förträngt.

Pappa Fredrik har också fyllt år och han fick en postlåda av sina föräldrar som det står Källängs på och sen vår adress. Kanonfin och nu ska bara maken få tummen ur och sätta ut den.

Moffa har fyllt år också. Inte mindre än 70år närmare bestämt. Han fick utav sin underbara döttrar två biljetter till Raphsody in Rock i september med tillhörande middag och skjuts tur och retur. Han fick även ett inramat foto på oss tre som Fredrik har tagit (ska lägga ut det sen för det blev kanon) och utav mig fick han även en bok där man skriver i minnen och annat kul om sin pappa och den uppskattade han!

Vi har även varit på Sunnanö några gånger och badat (mer sol än bad för min del eftersom jag verkligen är förvisad till vassen även detta år). All annan ledig tid har vi försökt utnyttja här hemma med målning och lite fix här och var.

Jag har anordnat en Fruhippa åt underbara Tanja som gick och gifte sig förra sommaren. Det tog mig ca ett halvår att smälta (tjurade lite, ville ju vara med som vanligt) sen fick dom ialla fall en present och sen ytterligare ett halvår innan jag tänkte att nej nu jävlar ska hon få! Jag fick ihop ett starkt gäng på 6 tjejer (tre barndoms vänner, jag, och två jobbarkompisar), hon blev kidnappad strax innan kl.9 lördagen den 30 juli av en mc-knutte (med visiret nere hela tiden) och körd i galet hög fart ner till Måbättre. Där fick hon påbörja passet BodyCombat och efter en kvart gick jag och Hanna in och fotade lite men sa inget, gick ut igen och hon fick fortsätta passet. Gick in ytterliggare två gånger för att fota och tredje gången räddade vi en minst sakt trött Tanja. Sen åkte vi vidare med Tanja som fick ögonbindel på och vi sa inte ett knyst på hela tiden. Några spydiga kommentarer slank ur henne men hon anade inget. Åkte runt lite här och där och hämtade upp två tjejer till. Sen åkte vi till I.C.E där hon fick träffa resten av gänget och köra gokart. Sen Make Up Store för att snygga till sig lite, göra bort sig på kupolen med sång och avslutade kvällen hemma här med tjejfest. En vända ner på stan blev det också men det hade vi kunnat vara utan för min del (numera har vi roligare hemma).

Alma fick åka själv till Värmland med mormor och morfar och vi fick lite tid till att måla, ha 3-årig bröllopsdag mm. Sen tog vi farmor med och hämtade hem vår förvildade ungen!!!

Har även denna sommar hunnit med två besök till Stjärnsund, en gång jag och Alma med Anna och barnen på en Familjeallsång och andra gången med Anna på Helene Sjöholm. Båda gångerna var toppen!! Har varit på två barnkalas där tvillingarna Alex och Linus fyllde tre precis som Stina.

Det är nog vår sommar det! Nu har Fredrik hunnit jobba en vecka och jag försöker komma tillbaka till nån slags vardag igen. Förkylningen är på plats och jag är redo för hösten. Kunde dock ha fått varit en liiiiiite finare sommar när jag ändå var ledig... men jag ska inte klaga för jag har verkligen tagit vara på all härlig sommarsol som har erbjudits!

Inga kommentarer: